Sposób przygotowania:
Curry z kurczaka z mango
Kurczaka myjemy, osuszamy, każdy kawałek kroimy na 3 części. Na patelni na 1 łyżce oleju przesmażmy pastę curry. Kiedy z patelni zacznie unosić się zapach przypraw dodajemy pokrojonego kurczaka. Smażmy aż do zarumienienia tj. po 3-4 minuty z każdej strony.
Kiedy mięso się zarumieni, dodajemy fasolkę szparagową i pokrojone w kostkę mango, dodajemy skórkę i sok z limonki - mieszamy. Wlewamy mleko kokosowe i dusimy wszystko pod przykryciem około 20 minut.
Pokrywkę zdejmujemy i doprawiamy sos do smaku pieprzem solą i cukrem brązowym. Curry odparowujemy około 5 minut. Curry serwujemy z ryżem jaśminowym ugotowanym na sypko, posypane posiekaną kolendra i chilli z plasterkami limonki, smacznego
Kiedy mięso się zarumieni, dodajemy fasolkę szparagową i pokrojone w kostkę mango, dodajemy skórkę i sok z limonki - mieszamy. Wlewamy mleko kokosowe i dusimy wszystko pod przykryciem około 20 minut.
Pokrywkę zdejmujemy i doprawiamy sos do smaku pieprzem solą i cukrem brązowym. Curry odparowujemy około 5 minut. Curry serwujemy z ryżem jaśminowym ugotowanym na sypko, posypane posiekaną kolendra i chilli z plasterkami limonki, smacznego