Sposób przygotowania:
Ćwiartka z kurczaka z piekarnika
Ćwiartki z kurczaka myjemy, osuszamy wkładamy do naczynia żaroodpornego. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Nakładamy masło na ćwiartki. Wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika. Pieczemy przez 30 minut w 180*C, potem zmniejszamy temperaturę i pieczemy jeszcze przez 45 minut. Nie przykrywamy ćwiartek, od czasu do czasu podlewamy mięso tłuszczem który się wytapia. Smacznego
Agiatis
zbysiowa
Proszę bardzo;)
Agiatis
Dopiero po kliknięciu zorientowałam się że literkę zjadłam. Dobrze że jesteś;)
zbysiowa
Zawsze możesz edytować, i nanieść poprawki;)
A co do przepisu, robię podobnie, dodatkowo jeszcze nieodzowny u nas czosnek, pyszne mięsko:)
Agiatis
Ja uwielbiam czosnek, a reszta rodzinki niestety nie - więc muszę się obejść bez.
Próbowałam edytować, ale nazwy nie chciało mi pozwolic edytować