Sposób przygotowania:
Cycki murzynki
Ciasto:
białka ubijamy z cukrem
dodajemy mak i kokos, dokładnie mieszamy-około 4 minuty mikserem
Pieczemy na formie wyłożoną papierem pergaminowym w 220 stopniach. (najlepiej środkowa półka piekarnika, 2 grzałki-górna i dolna, bez nawiewu!)
Krem:
Z budyni i mleka ugotować gęsty budyń. Ostudzić dokładnie.
Miksujemy żółtka z cukrem. Dodajemy do żółtek masło i razem ucieramy.
Do powstałej masy powoli dodajemy zimny budyń i dokładnie mieszamy mikserem.
Wystudzone ciasto smarujemy kremem. Układamy na kremie biszkopty nasączone wódką- płaską częścią w stronę ciasta (wypukła ma być widoczna).
Polewamy wszystko obficie polewą czekoladową.
Na każdym środeczku biszkopta układamy 1 rodzynkę.
Miłej zabawy i oczywiście SMACZNEGO!!!
białka ubijamy z cukrem
dodajemy mak i kokos, dokładnie mieszamy-około 4 minuty mikserem
Pieczemy na formie wyłożoną papierem pergaminowym w 220 stopniach. (najlepiej środkowa półka piekarnika, 2 grzałki-górna i dolna, bez nawiewu!)
Krem:
Z budyni i mleka ugotować gęsty budyń. Ostudzić dokładnie.
Miksujemy żółtka z cukrem. Dodajemy do żółtek masło i razem ucieramy.
Do powstałej masy powoli dodajemy zimny budyń i dokładnie mieszamy mikserem.
Wystudzone ciasto smarujemy kremem. Układamy na kremie biszkopty nasączone wódką- płaską częścią w stronę ciasta (wypukła ma być widoczna).
Polewamy wszystko obficie polewą czekoladową.
Na każdym środeczku biszkopta układamy 1 rodzynkę.
Miłej zabawy i oczywiście SMACZNEGO!!!
robertjankopp
gosia79z