Sposób przygotowania:
Cycki murzynki
Białka jaj ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i mąkę pszenną, ciągle ucierając dodać mak i wiórki kokosowe. Następnie dodawać po łyżce piany z białek. Ciasto przelać do blaszki i piec około 30- 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Budyń ugotować na mleku. Gdy zgęstnieje dodać galaretkę, dokładnie wymieszać. Budyń odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem, następnie dodawać po łyżce zimnego budyniu i ucierać do uzyskania jednolitej masy. 2/3 masy przełożyć ciasto przekrojone na dwie części. Pozostałą masę rozsmarować na cieście. Na masie układać nasączone w herbacie biszkopty. Ciasto polać polewą czekoladową. Na każdym biszkopcie polanym polewą ułożyć po rodzynku.