kaja

kaja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

Cygara

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zawijasy inaczej z łagodnymi w smaku pieczarkami

Cygara

Składniki:

Cygara

 

  • 6 dużych rozbitych uważnie kotletów wieprzowych- mogą być schabowe, sznycle z szynki
  • słoik pieczarek w zalewie słonek- nie marynowanych
  • 1 średnia cebula poszatkowana
  • 1 serek biały kremowy
  • 1 ząbek czosnku posiekany drobno
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa, natka pietruszki
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Cygara
Rozbite kotlety solimy i posypujemy pieprzem. Robimy farsz- szklimy cebulkę, mieszamy z natka, serkiem i odcedzonymi pieczarkami. Na środek kotleta kładziemy farsz zawijamy jak zrazy.
Rozkładamy 3 talerzyki, ja jednym rozbełtane jajo z tymiankiem i solą, na drugim bułka na trzecim mąka z proszkiem.
Obtaczamy w mące, jaju i bułce i smażymy w gorącym oleju- najlepiej jak jest go do polowy wysokości zrazika-:). Odsączamy na papierowym ręczniku.

Tagi:

tarta szynka