Sposób przygotowania:
Cygara
Rozbite kotlety solimy i posypujemy pieprzem. Robimy farsz- szklimy cebulkę, mieszamy z natka, serkiem i odcedzonymi pieczarkami. Na środek kotleta kładziemy farsz zawijamy jak zrazy.
Rozkładamy 3 talerzyki, ja jednym rozbełtane jajo z tymiankiem i solą, na drugim bułka na trzecim mąka z proszkiem.
Obtaczamy w mące, jaju i bułce i smażymy w gorącym oleju- najlepiej jak jest go do polowy wysokości zrazika-:). Odsączamy na papierowym ręczniku.
Rozkładamy 3 talerzyki, ja jednym rozbełtane jajo z tymiankiem i solą, na drugim bułka na trzecim mąka z proszkiem.
Obtaczamy w mące, jaju i bułce i smażymy w gorącym oleju- najlepiej jak jest go do polowy wysokości zrazika-:). Odsączamy na papierowym ręczniku.