iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Książka Kucharska: Świąteczny karp króluje na stołach

Cykoria z nadzieniem z karpika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Delikatna i dobra przystawka ,niskokaloryczna

Cykoria z nadzieniem z karpika

Składniki:

Cykoria z nadzieniem z karpika

 

  • 1 szt cykoria,
  • 3 szt filet karpia,
  • Oliwki czarne,
  • ziarenka smaku ok 1 -2 łyżeczki
  • oliwa ok 1 łyżeczki

 

Sposób przygotowania:

Cykoria z nadzieniem z karpika
Zagotowujemy wodę z dodatkiem przyprawy uniwersalnej ja użyłam ziarenek smaku .Może byc to woda z solą i pieprzem i gotujemy w niej filety karpia .Gdy mięsko będzie ugotowane wyciągamy je i wybieramy ości jeżeli jakieś się zawieruszyły . Zostawiamy mięso do przestygnięcia Skubiemy mięso na kawałki.Do mięska ryby dodajemy posiekane czarne oliwki . Doprawiamy sola pieprzem oliwą do smaku .Nakładamy do listków cykorii.Posypujemy lekko kolorowym świeżo zmielonym pieprzem

Tagi:

cykoria