Misiowe Puszyści

Misiowe Puszyści

Kucharz
[Przepisów: 24]

Cymes z wołowiną na słodko

         
ocena: 2/5 głosów: 2

Wołowinę umyć i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć mięso.

Cymes z wołowiną na słodko

Składniki:

Cymes z wołowiną na słodko

 

  • 50 dag wołowiny
  • 4 łyżki cukru
  • 3 słodkie ziemniaki
  • 5 marchewek
  • 1 łyzeczka cynamonu
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Cymes z wołowiną na słodko
Wołowinę umyć i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć mięso. Wołowinę przełożyć do rondla, dodać szklankę wody, wsypać cukier i dusić na niewielkim ogniu. Marchewkę oraz ziemniaki obrać ze skórki, pokroić na plasterki i wrzucić do rondla. Kiedy warzywa będą prawie miękkie, zdjąć pokrywę i dalej gotować do czasu, aż płyn wyparuje. Posypać cynamonem i podawać z ryżem.