Sposób przygotowania:
Cynamonki Zewy
Składniki na ciasto umieścić w robocie z nożami do siekania. Na funkcji puls siekać ciasto aż się składniki połączą. Wyjąć ciasto z robota, zbić w kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki. Schłodzić przez około 30 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto na blat podsypany mąką i rozwałkować placek na około 3-4 mm. Foremkami do ciastek ( ja użyłam w kształcie gwiazdek, choinek i dzwonków ) wycinać ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Cynamonki piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10-12 minut. Po wyjęciu ciasteczka wystudzić. Składniki na polewę rozpuścić w małym rondelku ale nie zagotować. Gotowa polewą posmarować każde ciasteczko, posypać posypką i poukładać po jednej drażetce.