Sposób przygotowania:
Cynamonowa rolada z suszonych śliwek
Śliwki wcześniej namoczyć. Gotowe cienko posiekać. Migdały sparzyć i również cienko posiekać. Połowę bułki namoczyć, a następnie odcisnąć z wody. W misce ręką mieszamy bułkę ze śliwkami i migdałami. Następnie dodajemy cukier oraz startą skórkę z cytryny i wszystko mieszamy. Aby uzyskać gładką masę i rozpuścić cukier możemy przez ok. 1-2 minuty miksować na najniższych obrotach. Gładka masa jest już gotowa.
Duży kruchy wafel zawijamy w gorącą ściereczkę. Na zwilżony wafel nakłądamy gotową masę i zawijamy w roladę.
Śmietanka ubijamy z cukrem pudrem na gęsto. Smarujemy wierzch rolady i posypujemy obficie cynamonem. Gotową roladę wkładamy na jedną godzinę do lodówki.
Duży kruchy wafel zawijamy w gorącą ściereczkę. Na zwilżony wafel nakłądamy gotową masę i zawijamy w roladę.
Śmietanka ubijamy z cukrem pudrem na gęsto. Smarujemy wierzch rolady i posypujemy obficie cynamonem. Gotową roladę wkładamy na jedną godzinę do lodówki.