Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Cynamonowe racuchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo smaczne i szybkie cynamonowe racuchy z jabłkami

Cynamonowe racuchy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cynamonowe racuchy

 

  • 1 mały jogurt naturalny
  • 3 średnie jabłka
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki cukru kryształu
  • 1 jajko
  • 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 3/4 -1 szkl mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Cynamonowe racuchy
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania racuchów. Jabłka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Do garnka wlewamy jogurt oraz wsypujemy cukry i sól. Dokładnie mieszamy. Następnie wbijamy jajko, mieszamy. Dodajmy do masy mąkę. Kiedy ciasto nabierze konsystencji gęstej śmietany dodajemy cynamon, proszek oraz pokrojone jabłka. Starannie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy na rumiano racuszki. Gotowe racuszki wykładamy na papierowy ręcznik. Na końcu posypujemy je cukrem pudrem.
Cynamonowe racuchy
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania racuchów.
Cynamonowe racuchy
Jabłka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Cynamonowe racuchy
Do garnka wlewamy jogurt oraz wsypujemy cukry i sól. Dokładnie mieszamy. Następnie wbijamy jajko, mieszamy. Dodajmy do masy mąkę. Kiedy ciasto nabierze konsystencji gęstej śmietany dodajemy cynamon, proszek oraz pokrojone jabłka. Starannie mieszamy.
Cynamonowe racuchy
Na rozgrzanym oleju smażymy na rumiano racuszki. Gotowe racuszki wykładamy na papierowy ręcznik. Na końcu posypujemy je cukrem pudrem.