Sposób przygotowania:
Cynamonowe wieńce
Palmę roztopić, przestudzić. Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem łyżeczki cukru, odłożyć na kilkanaście minut. Mąkę wymieszać z białym cukrem i solą. Do tego dodać rozczyn drożdżowy, palmę i jajka. Wymieszać, zagnieść gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak ciasto podwoi swoją objętość, podzielić je na 2 części. Każdą część ciasta rozciągnąć w duży prostokąt. Brązowy cukier wymieszać z cynamonem i cukrem waniliowym, rozsypać na cieście. Każdą część ciasta zwinąć w ścisłą roladę, przekroić wzdłuż na pół. Spleść ze sobą po dwa kawałki ciasta. Następnie złączyć końce tworząc dwa wieńce. Wieńce cynamonowe kłaść na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę. Piec w 180 stopniach przez ok. 25-30 minut. Jeszcze ciepłe wieńce polukrować.