Sposób przygotowania:
Cynamonowiec z jabłkami i bakaliami
1, Całe jajka, utrzeć robotem z cukrem, cukrem waniliowym i olejem.
2. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon i utrzeć na głodką masę.
3. Dodać rodzynki i posiekane orzechy, wymieszać. Będzie dość gęste ciasto.
4. Jabłka umyć, obrać i pokroić na drobne cząstki (najłatwiej odkrawać małe kawałki z jabłka). Kawałki jabłek włożyć do ciasta i wymieszać łyżką.
5. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Piec ok 40 min w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu można posypać cukrem puderem.
2. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon i utrzeć na głodką masę.
3. Dodać rodzynki i posiekane orzechy, wymieszać. Będzie dość gęste ciasto.
4. Jabłka umyć, obrać i pokroić na drobne cząstki (najłatwiej odkrawać małe kawałki z jabłka). Kawałki jabłek włożyć do ciasta i wymieszać łyżką.
5. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Piec ok 40 min w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu można posypać cukrem puderem.
Bomika