Sposób przygotowania:
Cytrusek
masa: Wodę zagotowujemy z ciepłym masłem , sokiem wyciśniętym z cytryn , cukrami i skórką cytrynową . Mleko mieszamy z mąką , wlewamy do gotującej mieszaniny, dokładnie mieszamy aż całość zgęstnieje. ciasto: margarynę stopić i ostudzić . Białka ubić na sztywno z cukrami , dodawać po jednym żółtku . Do jaj dodać mąkę wymieszaną z proszkiem , sok i skórkę z cytryny ,na koniec dodać stopioną wcześniej margarynę. Piec w blaszce wyłożonej papierem . 180 *C przez 35 min. Po ostudzeniu przekroić na dwie części. Lukier: do cukru pudru dodać sok z limonki i dokładnie wymieszać , musi mieć dość gęstą konsystencje. ciasto cytrynowe: Lekko przestudzonym kremem przełożyć wystudzone placki zostawiając 1/3 na wierzch ciasta. Po schłodzeniu polać ciasto lukrem i posypać skórką z limonki.