Sposób przygotowania:
Cytrynkowe babeczki.
Przygotowania rozpoczynamy od ugotowania budyniu zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, dodajemy do niego sok wyciśnięty z 1 cytryny, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.Wszystkie suche składniki łączymy razem w jednej misce (mąkę,cukier, płatki itd). Ja używałam płatków typu Crunch z kawałeczkami gorzkiej czekolady. Mieszamy delikatnie wszystkie składniki.Do drugiej miski wlewamy wszystkie mokre składniki (mleko, wodę,jajko itd). W garnku rozpuszczamy masło a następnie powoli wlewamy je do miski z mokrymi składnikami, ciągle mieszając.Mokre składniki powoli łączymy z suchymi. Masa jest gotowa i można ją nakładać do foremek. W zależności od tego jak duże są foremki napełniamy je w 2/3 objętości. Najpierw 2-3 łyżki masy, następnie budyń i znów warstwa masy.Wstawiamy foremki do piekarnika i pieczemy 25 minut w temp. 160 stopni.Smacznego! p.s kiedy babeczki chwilę ostygną po wyjęciu z piekarnika można je delikatnie polać polewą z soku z cytryny i cukru pudru :)