Sposób przygotowania:
Cytrynowa babka Gogo
Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania należy partiami dodać cukier. Nadal miksując - powoli wmieszać żółtka i sok z cytryny, a następnie mąkę, cukier waniliowy, skórkę cytrynową oraz proszek do pieczenia.
Na końcu masę połączyć z roztopionym i przestudzonym masłem.
Ciasto przełożyć do formy (tu użyłam keksówki o wymiarach 12 x 30 cm) uprzednio wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Babkę piec (do tzw. "suchego patyczka") w rozgrzanym piekarniku - przez 45-60 min w temperaturze 180 stopni.
Przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić z mlekiem i udekorować nią ostudzoną babkę.
Na końcu masę połączyć z roztopionym i przestudzonym masłem.
Ciasto przełożyć do formy (tu użyłam keksówki o wymiarach 12 x 30 cm) uprzednio wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Babkę piec (do tzw. "suchego patyczka") w rozgrzanym piekarniku - przez 45-60 min w temperaturze 180 stopni.
Przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić z mlekiem i udekorować nią ostudzoną babkę.
dorota w
Di bloguje
dorota w napisał(a):
gusia1000