Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Cytrynowa flądra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Cytrynowa flądra w całości w piekarniku pieczona

Cytrynowa flądra Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cytrynowa flądra

 

 

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowa flądra
Oczyszczoną flądrę dokładnie myjemy, odcinamy ogon i płetwy. Cytrynę myjemy, sparzamy wrzątkiem, osuszamy. Z 1/2 cytryny wyciskamy sok, a pozostałą połówkę kroimy w cienkie talarki. Masło kroimy na talarki i układamy na folii aluminiowej, a na nim kładziemy flądrę. Rybę polewany sokiem z cytryny (z obu stron), odstawiamy na 15-20 minut, po czym doprawiamy solą i pieprzem, a następnie przykrywamy plasterkami cytryny i zawijamy w folę aluminiową. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Cytrynowa flądra
Masło kroimy na talarki i układamy na folii aluminiowej, a na nim kładziemy flądrę. Rybę polewany sokiem z cytryny (z obu stron), odstawiamy na 15-20 minut
Cytrynowa flądra
doprawiamy solą i pieprzem, a następnie przykrywamy plasterkami cytryny