Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Cytrynowa rybka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Aromatyczna ryba pachnąca cytryną.

Cytrynowa rybka

Składniki:

Cytrynowa rybka

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowa rybka
Filety z dowolnie wybranej ryby kroimy na porcje. Z cytryny wyciskamy sok, który łączymy z solą, pieprzem i ostrą papryką. Obficie skrapiamy nim porcje wcześniej przygotowanej ryby, z każdej strony i odstawiamy na około 30 minut. Jajka roztrzepujemy ze skórką z cytryny. Porcje ryby panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na bardzo dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami i surówką.