Sposób przygotowania:
Cytrynowa tarta z truskawkamiETAP 1:
CIASTO: Składniki ciasta przekładamy do miski i zagniatamy. Ciasto robimy w kulę i wkładamy na 15 minut do zamrażalki.
ETAP 2:
Następnie ciastem wylepiamy dwie małe formy lub jedną większą. Ciasto nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 200 stopni.
ETAP 3:
Składniki masy przekładamy do miski i wszystko razem przez 5 minut miksujemy.
ETAP 4:
Masę wylewamy na podpieczone ciasto i pieczemy całość ok. 35 minut w temp. 180 stopni. (Ciasto można przykryć folią aluminiową, by się nie spiekło z wierzchu)
ETAP 5:
Truskawki obieramy z szypułek i kroimy w plasterki, po czym układamy na tarcie. Wierzch polewamy galaretką truskawkową, którą wcześniej przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Holly
gosia p.