Sposób przygotowania:
Cytrynowe ciasteczka.
W pierwszej kolejności cytrynę bardzo dokładnie parzymy. Z umytej cytryny wyciskamy sok, a później trzemy z cytryny skórkę na tarce o małych oczkach. Białka oddzielamy od żółtek Żółtka wraz z cukrem ucieramy na gładką masę. Do tego dodajemy sok wyciśnięty z cytryny oraz startą skórkę i dalej ucieramy. Masło roztapiamy, a następnie dodajemy do utartej masy. Do masy tej dodajemy również mąkę oraz mleko. Wszystkie te składniki bardzo dokładnie mieszamy ze sobą. Z masy wyrabiamy okrągłe ciasteczka. Blachę obkładamy papierem do pieczenia, a następnie układamy na niej uformowane ciasteczka. Ciasteczka cytrynowe pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złotawy kolor. Po upieczeniu ciasteczka cytrynowe odkładamy, żeby trochę ostygły. Smacznego!