Sposób przygotowania:
Cytrynowe torciki
Białka ubić z odrobiną soli na sztywno. Do miski dajemy żółtka, cukier i skórkę z cytryny i ucieramy gałką. Do żółtek dodajemy mąkę, mieszamy i dodajemy ubite białka. Ciasto wykładamy na prostokątną blachę i wyrównujemy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy ok 8-10 min. Upieczone wyjmujemy z formy i studzimy. (ciasto nie urośnie!) KREM Odlać 5 łyżek zimnej wody i wymieszać w niej mąkę ziemniaczaną. Resztę wody mieszamy z sokiem cytrynowym i zagotowujemy. Do gotującej się wody z sokiem wlewamy rozrobioną mąkę ziemniaczaną, zagotować i zdjąć z ognia. Natychmiast po zdjęciu z ognia wmieszać żółtko. Białko ubić ze szczyptą soli, dodać do gorącego kremu i wymieszać. Biszkopt kroimy na 4 prostokąty. 1/4 kremu odkładamy, resztą smarujemy prostokąty ciasta i składamy je razem jeden na drugi. Wierzch posmarować kremem, wstawić do lodówki na ok 3 godzinki. Ścięte porządnie ciasto kroimy na małe torciki i dekorujemy ubitą śmietaną i listkiem melisy.