Sposób przygotowania:
Cytrynowiec
Na początku w misce wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodać jajka i dokładnie wymieszać.Najlepiej przy użyciu miksera.Powstała masa powinna być gładka, bez grudek.
W garnuszku roztopić masło.
Odstawić do wystygnięcia a następnie dodać do masła śmietanę, sok i skórkę z cytryny. Wymieszać i przelać do masy z jajkami.Składniki starannie wymieszać.
Ciasto przelać do wyłożonej papierem formy i piec około 60 minut w temperaturze 175 stopni.
Po upieczeniu wyjąć ciasto z formy i odstawić do wystygnięcia.
Ostudzone można polać lukrową polewą lub posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
W garnuszku roztopić masło.
Odstawić do wystygnięcia a następnie dodać do masła śmietanę, sok i skórkę z cytryny. Wymieszać i przelać do masy z jajkami.Składniki starannie wymieszać.
Ciasto przelać do wyłożonej papierem formy i piec około 60 minut w temperaturze 175 stopni.
Po upieczeniu wyjąć ciasto z formy i odstawić do wystygnięcia.
Ostudzone można polać lukrową polewą lub posypać cukrem pudrem.
Smacznego.