Sposób przygotowania:
Cytrynowo-kakaowa babeczka
W rondelku roztapiamy margarynę. Studzimy. Oddzielamy białkajajekod żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem.Nadal ucierając, dodajemy na zmianę - łyżkę roztopionej margaryny, łyżkę wody , łyżkę mąki z proszkiem do pieczenia itd. 1/4 masy przekładamy do innej miseczki i wsypujemy do niej kakao. Mieszamy starannie. Do pozostałej masy wsypujemy kisielkowy proszek. Z białek ubijamy pianę. 1/4 piany dodajemy do masy kakaowej, pozostałe 3/4 piany dodajemy do cytrynowej masy.Mieszamy ostrożnie. Formę smarujemy tłuszczem i wlewamy do niej najpierw trochę jasnej masy, potem kakaowej i przykrywamy resztą jasnej masy. Pieczemy ok 50-60 min w temp 190 stopni. Przyrządzamy lukier :do cukru pudru dodajemy stopniowo sok z cytryny-energicznie mieszając, aż do pożądanej gęstości lukru. Upieczone i ostudzone ciasto pokrywamy lukrem i dekorujemy otartą skórką cytrynową oraz plasterkami cytryny.