Sposób przygotowania:
Cytrynowy ananasek
Ciasto: Białka oddzielić od żółtek ubić na sztywną pianę dodając pod koniec cukier,zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka,a następnie zmieszane mąki z proszkiem do pieczenia oraz startą skórkę z wyparzonej wcześniej cytryny i łyżką soku cytrynowego. Tak przygotowane ciasto wylać do wyłożonej pergaminem blaszki o wym 23/39 cm.Piec 25 minut w temp 160*c. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić wzdłuż na połowę-ciasto najlepiej upiec dzień wcześniej wtedy ładnie się kroi. Krem: Ananasy osączyć z zalewy zagotować zalewę z łyżka cukru i połową szklanki wody,w pozostałej połowie wody rozprowadzić proszek budyniowy wlać do wrzącego soku i ugotować budyń.Wystudzić. Masło utrzeć na puch dodawać po łyżce zimnego budyniu oraz żółtka zmiksować pod koniec dodać pokrojone w kostkę ananasy.Tak przygotowanym kremem przełożyć biszkopt,zalać tężejącymi galaretkami cytrynowymi przygotowanymi wg przepisu na opakowaniu.Udekorować schłodzić w lodówce.
Magdalenaa
2milutka
Dziękuję Madziu:)