Sposób przygotowania:
Cytrynowy sernik na zimno z nutką kawy
Masło rozpuszczamy i pozostawiamy do ostudzenia. Oddzielamy żółtka od białek. Te pierwsze ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo chłodne masło i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy z ciepłym mleku i dodajemy do masy. Następnie dokładamy serki naturalne, do których wcześniej dodajemy kilka kropli aromatu cytrynowego. Na końcu ubijamy sztywną pianę z białek i powoli dokładamy do masy (najlepiej łyżką aby piana nie opadła). Biszkopty namaczamy w zaparzonej uprzednio kawie (słodzimy według uznania-ja daję 2 łyżeczki cukru) i wykładamy nimi tortownicę. Masę serkową nakładamy na ciasteczka i wkładamy do lodówki czekając aż masa stężeje. W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę i studzimy. Gdy masa z lodówki stężeje, wylewamy tężejącą galaretkę. Można udekorowac dowolnymi owocami, ale moim zdaniem nie jest to konieczne:)
Henia
Pani zima
yola
robertjankopp