Sposób przygotowania:
Czarcie żarcie
1. Cebulę kroimy w kostkę nawet może być grubsza kostka i smażymy na oleju aż się zeszkli, następnie dodajemy pokrojone w ósemki lub szóstki pieczarki (krojone wzdłuż razem z nóżkami lub bez jak kto lubi) smażymy to aż woda z pieczarek odparuje, następnie dodajemy dodajemy krojoną w grube kwadraty paprykę, jak trochę zmięknie i się obsmaży, to dodajemy pokrojone w kostkę ze skórką lub bez pomidory i dalej smażymy często mieszając, podusić to tak żeby pomidory puściły sok i dodajemy rozpuszczony w wodzie koncentrat, jak zabulgocze wyłączyć gaz.
2. Osobno smażymy mięso, pokrojone w grubą kostkę piersi z kurczaka obsmażamy na oleju i dodajemy papryki słodkiej (nawet 2 łyżeczki, żeby było mocno czerwone), chili, pieprz i sól. Potem łączymy wcześniej smażone pieczarki z cebulą, papryką i pomidorami z mięsem i jeszcze chwilę dusimy doprawiamy ostatecznie do smaku.
Najlepiej smakuje podawane z gotowanym ryżem.
2. Osobno smażymy mięso, pokrojone w grubą kostkę piersi z kurczaka obsmażamy na oleju i dodajemy papryki słodkiej (nawet 2 łyżeczki, żeby było mocno czerwone), chili, pieprz i sól. Potem łączymy wcześniej smażone pieczarki z cebulą, papryką i pomidorami z mięsem i jeszcze chwilę dusimy doprawiamy ostatecznie do smaku.
Najlepiej smakuje podawane z gotowanym ryżem.
Natala1210
eli_555
dusia30