Sposób przygotowania:
Czarna babka ambasador
1. Margarynę roztopić na małym ogniu, dodać margarynę, mleko, cukier wraz z cukrem waniliowym i kakao. Całość wymieszać. Z powstałej "kakaowej" masy odlać około pół szklanki i odstawić.
2. Pozostałą masę wymieszać wraz z jajkami, mąką i proszkiem do pieczenia. Masę dobrze wymieszać.
3. Foremkę do babki wysmarować margaryną i posypać obficie bułką tartą, po czym wlać gotową masę. Babkę piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wyjęciu z pieca, jeszcze ciepłą oblać odlaną wcześniej masą kakaową. Babkę posypać wiórkami kokosowymi lub posypką cukrową.
2. Pozostałą masę wymieszać wraz z jajkami, mąką i proszkiem do pieczenia. Masę dobrze wymieszać.
3. Foremkę do babki wysmarować margaryną i posypać obficie bułką tartą, po czym wlać gotową masę. Babkę piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wyjęciu z pieca, jeszcze ciepłą oblać odlaną wcześniej masą kakaową. Babkę posypać wiórkami kokosowymi lub posypką cukrową.