Sposób przygotowania:
Babka "górnicza" z polewą
Miękką margarynę utrzeć mikserem z dżemem (ja użyłam dżemu rabarbarowego, ale można użyć dowolnego dżemu, swojego ulubionego, ważne, żeby był dość gęsty), jajkiem i cukrem. Następnie do tych wymienionych składników dodać mleko oraz mąkę, kakao, cynamon i proszek do pieczenia i dalej wszystko miksować na niezbyt szybkich obrotach miksera. Foremkę do pieczenia babki wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać zmiksowane surowe jeszcze ciasto, zmiksowaną masę do foremki wyścielonej papierem. Wstawić babkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ją przez około godzinę do tak zwanego "suchego patyczka". Ostudzoną babkę polać polewą czekoladową (wykorzystałam biało - czarną polewę, którą trzeba było jedynie wstawić do gorącej wody i była gotowa do polania).