Sposób przygotowania:
Czebureki z ciasta drożdżowego z kurczakiem
Do miski wsypać mąkę, sól, pokruszone drożdże dodać ciepłą wodę i wyrobić ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i wstawić na ok. godzinę do lodówki. W tym czasie przygotować farsz. Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą i usmażyć. Pieczarki umyć pokroić w plasterki i usmażyć. Pod koniec smażenia do pieczarek dodać pokrojoną w piórka cebulę i podsmażyć razem. Suszone pomidory pokroić na kawałki. Ser żółty zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Schłodzone ciasto rozwałkować i powycinać kółka od talerzyka deserowego. Na jednej połówce wyciętego kółka wyłożyć farsz (pieczarki, kurczaka, suszone pomidory, ser żółty) i zlepić pieroga. Smażyć na głębokim oleju do momenty zarumienienia się ciasta z obu stron. Smacznego.