Sposób przygotowania:
Czekoladowa baba
Na początku żółtka oddziel od białek.
Białka ubij na sztywną pianę.
Miękką margarynę utrzyj z białym cukrem.Nie przerywając ucierania dodawaj po jednym żółtku.
Następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Całość dokładnie zmiksuj.Ciągle miksując dodaj kakao i wino. Tak powstałą masę delikatnie łyżką wymieszaj z pianą z białek.
Przygotuj formę do pieczenia. Wysmaruj ją margaryną i wysyp bułką tartą.
Następnie przełóż do formy ciasto.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni i piecz bakę ok.60 minut.
Stan jej surowości można sprawdzić używając suchego patyczka.
Po wyjęciu babkę ostudzić i zimną polać czekoladową polewą.
Smacznego.
Białka ubij na sztywną pianę.
Miękką margarynę utrzyj z białym cukrem.Nie przerywając ucierania dodawaj po jednym żółtku.
Następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Całość dokładnie zmiksuj.Ciągle miksując dodaj kakao i wino. Tak powstałą masę delikatnie łyżką wymieszaj z pianą z białek.
Przygotuj formę do pieczenia. Wysmaruj ją margaryną i wysyp bułką tartą.
Następnie przełóż do formy ciasto.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni i piecz bakę ok.60 minut.
Stan jej surowości można sprawdzić używając suchego patyczka.
Po wyjęciu babkę ostudzić i zimną polać czekoladową polewą.
Smacznego.