WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 600]

Czekoladowa owsianka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czekoladowa owsianka dwukolorowa wzbogacona piernikową nutą. Pyszny, zdrowy i pożywny deser lub posiłek w ciągu dnia.

Czekoladowa owsianka

Składniki:

Czekoladowa owsianka

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowa owsianka

ETAP 1:

Do rondelka wlać mleko i wsypać odrobinkę przyprawy do piernika. Zagotować i wsypać płatki owsiane zwykłe (nie błyskawiczne) oraz cukier waniliowy. Gotować kilkanaście minut, będą miękkie a mleko prawie całe się wchłonie. Owsiankę zblendować , ale nie jest to konieczne.

Podzielić owsiankę na pół. Do jednej połowy dodać kostkę gorzkiej i kostkę mlecznej czekolady i mieszać do ich całkowitego rozpuszczenia.

Owsiankę przełożyłam do pucharka tworząc jedną warstwę. Do drugiej połowy owsianki dodać 2 kostki białej czekolady i również mieszać do jej całkowitego rozpuszczenia. Jasną owsiankę wyłożyłam do pucharka na ciemną warstwę.

Na wierzchu owsiankę posypać wiórkami z 2 kostek mlecznej czekolady i ozdobić połówką orzecha włoskiego.