Sposób przygotowania:
Czekoladowa rolada
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli,stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy,następnie dodajemy żółtka i wodę,dokładnie ubijamy.Na koniec dodajemy mąkę ,proszek do pieczenia i kakao,delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm,wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony i gorący biszkopt zdejmujemy z papieru i zawijamy w ściereczkę.Studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej i studzimy.Śnieżkę ubijamy według przepisu na opakowaniu,dodajemy żelatynę i kakao,dokładnie ubijamy.Kilka łyżek odkładamy do dekoracji. Gotową masę smarujemy na biszkopcie i zawijamy roladę.Odłożoną masą i czekoladą dekorujemy roladę. Gotową roladę wstawiamy do lodówki stężenia.
2milutka
Babeczka35
Zapraszam;)