Sposób przygotowania:
Czekoladowa rolada z kremem czekoladowym
Krem; Jajka ubić z cukrem na parze na puszystą masę i zdjąć. Do ciepłej masy dodać startą na drobnych oczkach czekoladę i przesiane przez sitko kakao. Mieszać łyżką do rozpuszczenia czekolady i odstawić do wystudzenia.Margarynę utrzeć do białości i stopniowo dodawać zimną masę czekoladową. Biszkopt-Białka ubić na sztywno dodać cukier,żółtka i ubijamy tak długo aż masa będzie sztywna.Mąkę przesiać z proszkiem i kakao przez sitko dodać do masy jajecznej i wymieszać powoli drewnianą łyżką.Masę wylać na blachę z brzegami wyłożoną papierem do pieczenia.Piec około 25 min w 170 st.Po wyjęciu ciepły biszkopt zwinąć w roladę i owinąć bawełnianym ręcznikiem.Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odłożyć do stężenia. Odłożyć kremu na posmarowanie rolady,resztę kremu rozsmarować na biszkopcie,ułożyć przez całą długość rolady pasek galaretki i zwinąć. Całą roladę posmarować odłożonym kremem ,na górę wyłożyć przeciśniętą przez prasę do ziemniaków galaretkę,ozdobić plasterkami truskawek i obsypać czekoladową posypką.Odłożyć do stężenia kremu.
marietta