Sposób przygotowania:
Truskawkowa tarta z czekoladową nutką
Zagniatamy kruche ciasto i wkładamy na półgodziny do lodówki aby się schłodziło. Truskawki wkładamy do rondelka i podgrzewamy razem z cukrem. następnie lekko blendujemy i gotujemy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody i dodajemy do powstałego sosu truskawkowego. Schładzamy do temperatury pokojowej. Kremówkę ubijamy. Kiedy truskawki będą chłodne dodajemy do nich kremówkę. Mieszamy delikatnie i schładzamy. Ciastem wylepiamy wyłożoną papierem do wypieków formę i pieczemy 10 minut w 190 st, następnie zdejmujemy obciążenie z ciasta i dopiekamy ok 8 minut. Na schłodzone lekko ciasto wykładamy kremówkę i wstawiamy do lodówki. Druga część kremówki ubijamy z 2 łyżkami cukru pudru. Pod koniec ubijania dodajemy 1 łyżkę naturalnego kakao. Masę wstawiamy do lodówki. Kiedy się schłodzi wylewamy na tartę. Ozdabiamy truskawkami. Pomysł zaczerpnęłam z bloga 'Moje wypieki", ale zmodyfikowałam go po swojemu.