Sposób przygotowania:
Czekoladowe babeczki
Masło przełożyć do miski, rozetrzeć.
Jajka ubić z cukrem na pulchną masę, połączyć z utartym masłem, dokładnie utrzeć.
Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia.
Do utartych jajek z masłem, stopniowo dosypywać mąkę wymieszaną z kakao.
Foremki na babeczki, wysmarować tłuszczem, wypełnić ciastem do 2/3 wysokości.
Piec w temp. 180 stop. 15 minut.
Polewę czekoladową przygotować według przepisu na opakowaniu.
Gotowe babeczki polać polewą czekoladową.
Jajka ubić z cukrem na pulchną masę, połączyć z utartym masłem, dokładnie utrzeć.
Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia.
Do utartych jajek z masłem, stopniowo dosypywać mąkę wymieszaną z kakao.
Foremki na babeczki, wysmarować tłuszczem, wypełnić ciastem do 2/3 wysokości.
Piec w temp. 180 stop. 15 minut.
Polewę czekoladową przygotować według przepisu na opakowaniu.
Gotowe babeczki polać polewą czekoladową.