Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ciasteczka śniadaniowe z orzechami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasteczka owsiane z orzechami i miodem są bardzo smaczne i sycące. Pyszny dodatek do porannej kawy.

Ciasteczka śniadaniowe z orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka śniadaniowe z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka śniadaniowe z orzechami
Połowę orzechów przemielić w maszynce do orzechów, resztę drobno posiekać. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, posiekać z masłem. Dodać żółtka, płatki owsiane, orzechy, musli z granolą, miód i cukier waniliowy, śmietanę. Zagnieść ciasto, rozwałkować na grubość 4-5 mm.

Foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15 minut.

Upieczone, zimne ciasteczka ozdobić lukrem i polewą czekoladową.
Ciasteczka śniadaniowe z orzechami
Mąkę wsypać do miski, wymieszać z kakao, dodać resztę składników.
Ciasteczka śniadaniowe z orzechami
Z przygotowanych produktów szybko zagnieść ciasto.
Ciasteczka śniadaniowe z orzechami
Rozwałkować i foremką wykrawać ciasteczka.
Ciasteczka śniadaniowe z orzechami
Blaszkę wyłożyć pergaminem, ułożyć ciasteczka i upiec.