Sposób przygotowania:
Ciasteczka śniadaniowe z orzechami
Połowę orzechów przemielić w maszynce do orzechów, resztę drobno posiekać. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, posiekać z masłem. Dodać żółtka, płatki owsiane, orzechy, musli z granolą, miód i cukier waniliowy, śmietanę. Zagnieść ciasto, rozwałkować na grubość 4-5 mm.
Foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15 minut.
Upieczone, zimne ciasteczka ozdobić lukrem i polewą czekoladową.
Foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15 minut.
Upieczone, zimne ciasteczka ozdobić lukrem i polewą czekoladową.
marietta