Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto razowe z daktylami
1. Przygotowałam daktyle bez pestek, które pokroiłam na mniejsze części.
2. Do przygotowanej miski wsypałam mąkę razową, kakao, cynamon oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszałam łyżką.
3. Do osobnego naczynia wbiłam jajka, dodałam cukier i zmiksowałam. Dalej wlałam mleko oraz olej, nie przerywając miksowania.
4. Do zmiksowanej masy dodawałam partiami składniki suche, cały czas miksując.
5. Do całkowicie zmiksowanej masy wsypałam daktyle i wymieszałam łyżką.
6. Formę keksową wyłożyłam papierem do pieczenia, a później przelałam ciasto.
7. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piekłam ciasto przez 25 minut, do tzw. "suchego patyczka".
8. Wystudzone ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub też zrobić polewę.
Smacznego !
2. Do przygotowanej miski wsypałam mąkę razową, kakao, cynamon oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszałam łyżką.
3. Do osobnego naczynia wbiłam jajka, dodałam cukier i zmiksowałam. Dalej wlałam mleko oraz olej, nie przerywając miksowania.
4. Do zmiksowanej masy dodawałam partiami składniki suche, cały czas miksując.
5. Do całkowicie zmiksowanej masy wsypałam daktyle i wymieszałam łyżką.
6. Formę keksową wyłożyłam papierem do pieczenia, a później przelałam ciasto.
7. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piekłam ciasto przez 25 minut, do tzw. "suchego patyczka".
8. Wystudzone ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub też zrobić polewę.
Smacznego !