Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z masą advokatową
BISZKOPT : Jajka wbić do miski, dodać cukier i cukier waniliowy i miksować na najwyższych obrotach. gdy cukry się rozpuszczą wlać olej i dalej miksować. Następnie nie przerywając miksowania przesiewać partiami obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszane ciasto przelać do blaszki o wymiarach 29 x 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt piec 40 minut w 175 - 180 stopniach w zależności od piekarnika. Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić na dwa placki.
MASA : Do garnka wlać mleko, dodać margarynę, obydwa cukry i masę krówkową. Podgrzewać do zagotowania i aż masa się rozpuści. W śmietanie wymieszać budynie i jajka i do gotującego się mleka wlać masę budyniową. Energicznie mieszając gotować budyń aż zgęstnieje. Jeden placek włożyć z powrotem do blaszki, na niego wylać gorącą masę i przykryć drugim plackiem. Zostawić ciasto aż masa wystygnie.
POLEWA : W rondelku podgrzewać wszystkie składniki polewy aż cukier się rozpuści a polewa będzie gładka. Lekko ją przestudzić i polać nią gotowe ciasto. Na sam koniec posypać słupkami migdałowymi.
MASA : Do garnka wlać mleko, dodać margarynę, obydwa cukry i masę krówkową. Podgrzewać do zagotowania i aż masa się rozpuści. W śmietanie wymieszać budynie i jajka i do gotującego się mleka wlać masę budyniową. Energicznie mieszając gotować budyń aż zgęstnieje. Jeden placek włożyć z powrotem do blaszki, na niego wylać gorącą masę i przykryć drugim plackiem. Zostawić ciasto aż masa wystygnie.
POLEWA : W rondelku podgrzewać wszystkie składniki polewy aż cukier się rozpuści a polewa będzie gładka. Lekko ją przestudzić i polać nią gotowe ciasto. Na sam koniec posypać słupkami migdałowymi.
marietta
zewa
Oczywiście, już wysyłam. Smacznego :)
2milutka
zewa
Dzięki Agatko :)
monikaT83
zbysiowa
zewa
mysza75
zewa
częstuj się, smacznego ale ja podkradam ci jednego naleśniczka :)
misia5
zewa
Moniczko jeszcze troszkę jest, więc częstuj się :)