Sposób przygotowania:
Czekoladowe kostki
Margarynę ucieram z jajkami, cukrem i cukrem wanilinowym. Na przemian dodaję do masy mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Mieszam. Ciasto wylewam na natłuszczoną blachę. Piekę w 180stop. C przez 30min. Przygotowuję polewę. Topię margarynę, dodaję do niej cukier puder, mleko i kakao do wypieków. Mieszam, aż do jednolitego połączenia składników. Studzę. Upieczone ciasto kroję na kostki, zanurzam je w polewie, a następnie obtaczam w wiórkach kokosowych. Wstawiam do lodówki.
Marysia Gandzia
xxKatherinee
gorzkie, bo do polewy i tak dodaję się cukier puder.
Marysia Gandzia
Ciasto mam już w piekarniku :) dziękuję za przepis mam nadzieję że wyjdą pyszne :) taka alternatywa na tłusty czwartek :)
xxKatherinee
3mam kciuki by się udały ;) i smacznego! ;)