Krolina13

Krolina13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Czekoladowe kulki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Są nieziemską czeko-przekąską. Moim przyjaciółką bardzo zasmakowały.

Czekoladowe kulki

Składniki:

Czekoladowe kulki

 

  • 4 tabliczki czarnej, gorzkiej czekolady
  • 1 szklanka cukru (najlepiej brązowego z trzciny cukrowej)
  • 1/2 kostki masła
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1 opakowanie kolorowej posypki
  • 1 opakowanie czekoladowej posypki
  • 1 opakowanie orzechów

Sposób przygotowania:

Czekoladowe kulki
W rondelki roztapiamy czekoladę, masło, cukier. Dodajemy mleko, przyprawę do piernika oraz orzechy. Wszytko dokładnie mieszamy. Gdy masa ostygnie, ale nie zastygnie, dłonią formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Mieszamy w misce obie posypki, i w takiej panierce, zaraz po ulepieniu obtaczamy każdą kulkę i odkładamy na talerz. Wstawiamy do lodówki, aby kuleczki stwardniały. Smacznego:)