Sposób przygotowania:
Babeczki z nadzieniem cukiniowym
Na początku myjemy cukinie, usuwamy środek z pestkami i ścieramy ją na tarce na drobnych oczkach. Cukinie przekłądamy na patelnie i podsmażamy aż zmięknie. Wówczas dosypujemy galaretke, mieszamy i smazymy do całkowitego połaczenia sie skłądników. Odstawiamy masę do ostygnięcia. Ja użyłam galaretki szybko tężejącej. W misce mieszamy ze sobą mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kisiel. Po wymieszaniu dodajemy pozostałe składniki czyli jajko, olej, mleko. Całość mieszamy. Na dno foremki nakłądamy łyżką masę. Na warstwę masy nakładamy łyżeczkę masy cukiniowej i przykrywamy drugą łyżką ciasta. Ja część babeczek udekorowałam jeżynami. Pieczemy oki 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Cukiereczek13