Sposób przygotowania:
Czekoladowe muffinki z wiśniami
Osobno wymieszaj suche składniki: przesiej mąkę do miski, dodaj cukier, proszek do pieczenia, sodę i kakao.
Do drugiej miski wybij jaja i roztrzep, dodaj olej i jogurt. Połącz składniki mokre z suchymi.
Czekoladę połam na kawałki i wmieszaj do ciasta.
Wiśnie umyj i wydryluj.
Foremki na muffinki wypełnij ciastem do 3/4 wysokości, dodaj wydrylowane wiśnie i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piecz przez około 25 minut.
Do drugiej miski wybij jaja i roztrzep, dodaj olej i jogurt. Połącz składniki mokre z suchymi.
Czekoladę połam na kawałki i wmieszaj do ciasta.
Wiśnie umyj i wydryluj.
Foremki na muffinki wypełnij ciastem do 3/4 wysokości, dodaj wydrylowane wiśnie i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piecz przez około 25 minut.
SylaUla