Sposób przygotowania:
Babeczki z truskawkamiETAP 1:
Do miski wsypać obie mąki, obydwa rodzaje cukru. Wbić jajko, wlać śmietanę, wkroić zimne masło. Wlać zapach do ciast i zagnieść szybko kruche ciasto. Ciasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i wstawić na ok. 2 godziny do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 4-5mm.
Foremki do babeczek wysmarować masłem i wysypać mąką. Ciastem wylepić foremki i wstawić je do piekarnika. Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni aż się przyrumienią.
Z 400ml mleka odlać 100ml i rozmieszać w nim proszek budyniowy, mąkę i cukier. Pozostałe mleko zagotować. Na gotujące się mleko wlać roztwór budyniu. Budyń gotować do zgęstnienia ciągle go mieszając. Budyń po ugotowaniu pozostawić do wystudzenia.
Zimny budyń zmiksować z miękkim masłem. Można zwiększyć ilość masła do kremu jeśli będzie zbyt gęsty. Kruche korpusy wyjąć z foremek. Krem przełożyć do szprycy i za jej pomocą wycisnąć krem do babeczek.
Truskawki umyć i osuszyć, pozbawić szypułek. Truskawki ułożyć na kremie. Użyłam malutkich truskawek. Między truskawkami ułożyłam kolorowe mini cukierki.