Sposób przygotowania:
Czekoladowe tiramisu
W misce ubić żółtka z cukrem na puszysty kogel-mogel.Zagotować wodę,zmniejszyć ogień,postawić na garnku miskę z żółtkami i miksować tak długo aż krem potroi swoją objętość,zdjąć z garnka,ostudzić następnie dodać serek mascarpone,dokładnie wymieszać.Kremówkę ubić i jej połowę połączyć z kremem.Nutellę rozpuścić w kąpieli wodnej,przestudzić i połączyć z drugą częścią kremówki.kilka biszkoptów odłożyć,resztę pokruszyć i wymieszać z miodem,wyłożyć masę na spód salaterek,wyrównać,na nią układać na przemian,warstwę białego i czarnego kremu.Wierzch udekorować posypką czekoladową i kawałkami odłożonych biszkoptów,wstawić na kilka godzin do lodówki.
luna
Sarenka
Jojo
iwi69