Sposób przygotowania:
Czekoladowiec
Przygotowanie ciasta:
Białko z jaj ubijamy na sztywną pianę.
Margarynę utrzeć z żółtkami, dodać pozostałe składniki, a na koniec wlać pianę z białek. Delikatnie wymieszać.
Powstałe ciasto podzielić na 4 równe części. Rozłożyć na blachy w postaci cienkich placków. Upiec.
Krem:
Z podanych składników ugotować budyń. Można również ugotować gotowy budyń z torebki.
Ostudzony budyń utrzeć z margaryną Kasią. Dodać aromat waniliowy.
Powstałym kremem przełożyć placki.
Gotowe
Białko z jaj ubijamy na sztywną pianę.
Margarynę utrzeć z żółtkami, dodać pozostałe składniki, a na koniec wlać pianę z białek. Delikatnie wymieszać.
Powstałe ciasto podzielić na 4 równe części. Rozłożyć na blachy w postaci cienkich placków. Upiec.
Krem:
Z podanych składników ugotować budyń. Można również ugotować gotowy budyń z torebki.
Ostudzony budyń utrzeć z margaryną Kasią. Dodać aromat waniliowy.
Powstałym kremem przełożyć placki.
Gotowe
Babciagramolka