Czekoladowiec

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne czekoladowe ciasto

Czekoladowiec

Składniki:

Czekoladowiec

 

  • Ciasto:
  • 1 margaryna
  • 6 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki
  • ½ szklanki kakao

 

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowiec
Przygotowanie ciasta:
Białko z jaj ubijamy na sztywną pianę.
Margarynę utrzeć z żółtkami, dodać pozostałe składniki, a na koniec wlać pianę z białek. Delikatnie wymieszać.
Powstałe ciasto podzielić na 4 równe części. Rozłożyć na blachy w postaci cienkich placków. Upiec.


Krem:

Z podanych składników ugotować budyń. Można również ugotować gotowy budyń z torebki.
Ostudzony budyń utrzeć z margaryną Kasią. Dodać aromat waniliowy.

Powstałym kremem przełożyć placki.

Gotowe

Tagi:

ciasto