Sposób przygotowania:
Czekoladowo-owocowe ciasto
Zimne masło posiekać z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i jajko, szybko zagnieść ciasto. Kruche ciasto owinąć w folię i schłodzić około 2 godzin w lodówce.
Formę ( 33 cm na 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i rozwałkować na dnie 3/4 schłodzonego ciasta, następnie podpiec w temp. 170 st przez 10 minut i lekko przestudzić.
Pod koniec zapiekania ciasta zaczynamy przygotowanie ciasta czekoladowego.
Białka jajka ubić na sztywno z dodatkiem cukru, kiedy beza będzie sztywna i szklista dodajemy do niej przesiany proszek budyniowy razem z kakao i po delikatnym wymieszaniu na koniec wlewamy olej ( bardzo delikatnie mieszamy).
Ciasto czekoladowe wylewamy na podpieczony i przestudzony spód z ciasta kruchego, wierzch posypujemy owocami i pozostałym kruchym ciastem pokruszonym na mniejsze kawałki.
Pieczemy w 170 st przez 30 minut.
Formę ( 33 cm na 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i rozwałkować na dnie 3/4 schłodzonego ciasta, następnie podpiec w temp. 170 st przez 10 minut i lekko przestudzić.
Pod koniec zapiekania ciasta zaczynamy przygotowanie ciasta czekoladowego.
Białka jajka ubić na sztywno z dodatkiem cukru, kiedy beza będzie sztywna i szklista dodajemy do niej przesiany proszek budyniowy razem z kakao i po delikatnym wymieszaniu na koniec wlewamy olej ( bardzo delikatnie mieszamy).
Ciasto czekoladowe wylewamy na podpieczony i przestudzony spód z ciasta kruchego, wierzch posypujemy owocami i pozostałym kruchym ciastem pokruszonym na mniejsze kawałki.
Pieczemy w 170 st przez 30 minut.
SylaUla