paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Czekoladowo- pomarańczowe serca

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Serca z gorzkiej czekolady z pomarańczą z płynnym środkiem, idealne dla ukochanej osoby. Smak czekolady połączony z pomarańczą .

Czekoladowo- pomarańczowe serca Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czekoladowo- pomarańczowe serca

 

  • czekolada gorzka ze skórką pomarańczową 100 g
  • masło roślinne 100 g
  • likier pomarańczowy do polania deseru
  • jajko 2 sztuki
  • żółtko 2 sztuki
  • mąka 100 g
  • cukier waniliowy 50 g
  • cukier 50 g
  • kakao do oprószenia foremek

Sposób przygotowania:

Czekoladowo- pomarańczowe serca
W rondlu zagotować wodę. Do miski włożyć masło i rozkruszoną czekoladę, roztopić nad kąpielą wodną. Do miski wbić jajka, wsypać cukier waniliowy, cukier zwykły, dodać żółtka i razem wszystko ubić na puszystą masę. Dodać mąkę i wymieszać. Małymi porcjami wlewać czekoladę z masłem cały czas mieszając. Foremki silikonowe oprószyć w środku kakao i wlać do nich masę. Odstawić do zamrażalnika na pół godziny. Piec około 4-5 minut w temp. 180 stopni. Wyjąć na talerz z foremek i polać likierem pomarańczowym. Dowolnie udekorować, można podać z bitą śmietaną.
Czekoladowo- pomarańczowe serca
Do miski włożyć masło i rozkruszoną czekoladę, roztopić nad kąpielą wodną.
Czekoladowo- pomarańczowe serca
Do miski wbić jajka, wsypać cukier waniliowy, cukier zwykły, dodać żółtka i razem wszystko ubić na puszystą masę. Dodać mąkę i wymieszać.
Czekoladowo- pomarańczowe serca
Małymi porcjami wlewać czekoladę z masłem cały czas mieszając.
Czekoladowo- pomarańczowe serca
Foremki silikonowe oprószyć w środku kakao i wlać do nich masę. Odstawić do zamrażalnika na pół godziny.