Sposób przygotowania:
Czekoladowo-truskawkowe serce miłości
Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli,pod koniec wsypujemy cukier i dalej miksujemy aż piana będzie lśniąca,dodajemy żółtka,delikatnie mieszamy,następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem i mąką ziemniaczaną.Na koniec wlewamy czekoladę gorzką rozpuszczoną wcześniej w kąpieli wodnej i ostudzoną. Masę wylewamy do natłuszczonej formy w kształcie serca i pieczemy w temp 160*c przez 25 minut.Studzimy,zimne ciasto kroimy poziomo na dwie części. Krem: Śmietanę kremówkę dobrze schładzamy i ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fiks. Truskawki jeśli są mrożone rozmrażamy i miksujemy blenderem na mus,dodajemy do ubitej na sztywno śmietanki i miksujemy do połączenia.Tak przygotowanym kremem przekładamy czekoladowe serce. Dekorujemy cukrem pudrem i galaretką truskawkową wg uznania.Schładzamy w lodówce.
monikaT83
P.S. serdecznie gratuluję 700 przepisu:)
2milutka
Dziękuję Monisiu..:)