Sposób przygotowania:
Czekoladowoo
Ciasto:Margarynę roztopić i zostawić do ostygnięcia.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka ubijać chwile , następnie dodać mąkę , kakao i proszek do pieczenia. Lekko mieszając dodać ostudzona margarynę.Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 20-25min. Masa: Do garnka wsypać połowę cukru , 6 żółtek, śmietanę , kakao - rozpuścić na parze.Mieszać aż masa zgęstnieje. Zdjąć garnek z pary dodać drobno połamaną czekoladę i margarynę pokrojoną w kostkę - mieszać aż składniki się roztopią i połączą , dodać alkohol. 6 białek ubić z pozostałym cukrem i wymieszać z masa. Masę wylać na biszkopt i wstawić do lodówki.