Sposób przygotowania:
Chlebek panda - bez sztucznych barwników
W małym garnuszku lekko podgrzewamy mleko i żółtko, cały czas mieszamy. W robocie kuchennym mieszamy mąkę, cukier i drożdże. Mieszamy wszystko na małej prędkości. Dodajemy masło, sól i mleko. Zwiększamy obroty i miksujemy, aż ciasto zbije się w kulę i będzie gładko odchodzić od ścianek. Jeśli ciasto jest lepkie, dodajemy mąkę i wyrabiamy, aż będzie elastyczne. Ciasto dzielimy na trzy części, dwie równe i jedną 1/3 wielkości dwóch pozostałych. Jedną większą kulę wkładamy do miksera i mieszamy z herbatą matcha lub kawą, aż do osiągnięcia równego koloru . Ciasto wyjmujemy z miksera i wkładamy do natłuszczonej miski, przykrywamy ściereczką i zekamy, aż dwukrotnie zwiększy swoją objętość. Teraz do miksera wkładamy najmniejszą kulę i rozpuszczone kakao i mieszamy, aż masa ładnie się zabarwi.. Wyjmujemy ciasto z miski i umieszczamy w oddzielnej natłuszczonej misce, przykrywamy i zostawiamy do wyrośnięcia. , Ze zwykłym ciastem postępujemy tak jak z pozostałymi, odstawiamy do wyrośnięcia. Z białej części tworzymy pyszczek misia. Rolujemy wałek na długość keksówki, w której będziemy piec chlebek. Ciasto kakaowe dzielimy na cztery części. Ze wszystkich rolujemy wałeczki. Z dwóch robimy oczy. Ze zwykłego białego ciasta robimy wałeczek i wstawiamy go między oczy by pozostały podczas pieczenia na swoim miejscu. Na wierzch kładziemy kawałek białego ciasta i zamykamy w jednym kształcie. Teraz bierzemy dwa pozostałe brązowe wałeczki i układamy je w miejsce uszu. Zielone ciasto dzielimy na dwa kawałki. Jeden wałeczek wkładamy między uczy, a pozostałe ciasto kładziemy na wierzch.Ciasto odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 190 stopni C. Wyrośnięte ciasto pieczemy przez około 30 minut. Taki chlebek idealny jest na słodkie śniadanie.