Patrycja

Patrycja

Kucharz
[Przepisów: 11]

Czekoladowy murzynek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Piec w temperaturze 180 stopni ok 40 min.

Czekoladowy murzynek

Składniki:

Czekoladowy murzynek

 

  • 1 kostka margaryny (250)
  • 2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 0.5 szklaki mleka lub wody
  • 5 łyżeczek gorzkiego kakao
  • 1 mały proszek do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 jajka

Sposób przygotowania:

Czekoladowy murzynek
Margarynę , jedną szklankę cukru,pół szklanki mleka lub wody i kakao wrzucić do garnka i zagotować.Jak masa ostygnie dodajemy ja do reszty składników .Czyli dwóch szklanek mąki jednego proszku do pieczenia , cukru waniliowego i czterech żółtek. Na samym końcu ubijamy białka z resztą cukru. SMACZNEGO Jak ja ugotuje sobie masę kakaową zawsze odkładam sobie ok. trzech łyżek masy kakaowej na oblanie upieczonego murzynka.

Tagi:

jajko jajka